In deze blog gaan wij het hebben over de onmisbare horeca friteuse. Eigenlijk heeft elke eetgelegenheid een friteuse. Als we aan een friteuse denken, denken we al snel aan patat, frikadellen, kroketten of borrelhapjes. Ook is er een friteuse nodig voor het frituren van kroepoek, loempia’s, gefrituurde garnalen, oliebollen of zelfs gefrituurd ijs. Een friteuse is dus eigenlijk een van de meest essentiële horeca apparaten in jouw keuken. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een friteuse? Lees dan snel verder.
Horeca frituurpan
Ben je op zoek naar een horeca friteuse om in jouw nieuwe horecazaak te zetten, of ben je toe aan een vervangend horeca frituur model? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webwinkel tref je een zeer ruim assortiment horeca friteuses aan. Van een 6 liter friteuse tot aan een 2x 15 horeca friteuse, of wat denk je van een 30 liter oliebollen friteuse. Nou wij hebben het voor jou geselecteerd en al onze frituurpannen zijn afkomstig van gerenommeerde A-merken. Wel is het belangrijk dat je de juiste keuze horeca friteuse maakt. Je wilt tenslotte dat de horeca frituurpan lang meegaat. Het is dan belangrijk dat je een horeca frituur model kiest dat bij de intensiteit van het gebruik ligt. Je kunt je voorstellen dat ons goedkoopste horeca frituur model niet voor de snackbar geschikt is maar wel weer voor kantines. Raadpleeg onze servicedesk voor meer informatie over een professionele frituurpan of stuur je vraag per email. Bestel je voor meer dan 200 euro dan bezorgen wij jouw friteuse gratis en heb je er een met spoed nodig dan kun je een spoedlevering kiezen in het afrekenscherm. Bij HorecaVoordeelshop kun je terecht voor een professionele friteuse van uitstekende kwaliteit. Voor welke professionele frituur ga jij?
-
Inhoud in Liters: 2 | Type gebruik: Professioneel | Voltage: 230V
-
Inhoud in Liters: 8 | Type gebruik: Semi-professioneel | Voltage: 230V
-
Inhoud in Liters: 10 | Type gebruik: Professioneel | Voltage: 400V
Horeca frituurpan van RVS
Wij van HorecaVoordeelShop hebben veel friteuses in ons assortiment. Een paar van onze favorieten zijn:
- Casselin-friteuse
- Bartscher-friteuse
- Caterchef-friteuse
- Combisteel-friteuse
- Gastro-m-friteuse
- Saro-friteuse
Alle professionele friteuses in ons assortiment zijn gemaakt van rvs. Dankzij dit materiaal zijn de horeca friteuse erg gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Daarnaast is rvs vlekvrij, hittebestendig én heeft het een luxe en verzorgde uitstraling. Een enkele of dubbele friteuse is onmisbaar in iedere professionele keuken.
Horeca frituurpan met of zonder tapkraan
De meeste van onze professionele horeca friteuses zijn voorzien van een tapkraan, je kunt kiezen uit een elektrisch of gas frituurpan. Deze tapkraan versnelt het schoonmaakproces van een horeca frituurpan aanzienlijk. Wanneer je de frituur veel gebruikt zal het vet regelmatig vervangen moeten worden. Te lang wachten met het verschonen van frituurvet is schadelijk voor de gezondheid van jouw gasten. Er blijven namelijk altijd restjes achter in wanneer je het vet in een horeca frituurpan niet vervangt. Deze restjes verbranden op den duur en vervuilen het frituurvet. Hieronder vindt je een aantal kenmerken waaraan je kunt zien dat het frituurvet in een enkele of dubbele friteuse vervangen moet worden:
- Schuimvorming op het frituurvet
- Bij 170°C gaat het vet roken
- Het vet heeft een donkere kleur
- Het vet is erg dik en stroperig
Met een tapkraan kun je eenvoudig het gebruikte frituurvet weg laten lopen. Als de pan leeg is maak je de binnenkant van de friteuse schoon met een doek, waarna je weer lekker en veilig kunt frituren. Let op: als je een horeca onderneming runt is het verplicht dat je friteuse is voorzien van een opvangbak en tapkraan.
Professionele horeca frituurpan: gas of elektrisch?
Bij een gasgestookte friteuse wordt het frituurvet verhit door gasbranders die zich in het midden van de friteuse bevinden. Om te voorkomen dat de temperatuur onderin de pan te hoog wordt, zijn deze branders niet meteen onder de ketel geplaatst. Wanneer de temperatuur te hoog wordt kunnen de kruimels in het vet verbranden. Dit heeft een slechte invloed op de kwaliteit van het frituurvet. Een gasfriteuse is over het algemeen duurder van een elektrische friteuse, maar het gebruik van een elektrische friteuse is op de lange termijn duurder vanwege de elektriciteitskosten. Bij een elektrische friteuse zit vlak boven de bodem een elektrisch verwarmingselement, waardoor het vet beter opwarmt. De kruimels zakken onder het element van de horeca frituurpan, waar het vet minder warm is. Op die manier verbranden de kruimels niet. Frituurpannen die werken op elektriciteit zijn goedkoper dan gasfriteuses. Elektrisch frituurpannen gebruiken echter wel veel elektriciteit. Wat de voordeligste optie voor jou is, hangt dus grotendeels af van hoe vaak je de friteuse denkt te gaan gebruiken.
Het belang van een professionele horeca frituurpan
Het is niet geheel zonder reden dat er altijd wordt aangeraden om te investeren in een kwalitatieve frituurpan horeca. Een professionele frituurpan brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Het grootste voordeel aan een professionele friteuse, is de kwaliteit die het met zich meebrengt. Een horeca frituur kopen is een investering, maar dit zal zich op de lange termijn terugverdienen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een goedkopere horeca frituurpan, is de kans groot dat deze over een jaar alweer aan vervanging toe is. Doordat HorecaVoordeelshop uitsluitend samenwerkt met A-merken, kun je reken op een frituurpan horeca van uitstekende kwaliteit. Kwaliteit en design komt dan ook samen bij een professionele frituur van HorecaVoordeelshop.
HorecaVoordeelshop staat 24/7 klaar voor deskundig advies
Ben je op zoek naar een kwalitatieve horeca frituurpan? Bij HorecaVoordeelshop ben je aan het juiste adres! In ons ruime assortiment vind je diverse frituurpannen, waardoor er gegarandeerd een horeca frituurpan tussenzit die geheel voldoet aan al jouw wensen. Heb je vragen over onze friteuses of een van onze andere producten? Wij staan 24/7 voor jou klaar met deskundig advies. Neem contact op door naar 0320 320 032 te bellen of door het contactformulier in te vullen.