Pizza scheppen
Al sinds de schepping van pizza, eeuwen geleden in het 16de-eeuwse Napels, is het een razend populaire maaltijd. Het is een “comfort food” dat zich leent voor allerlei stijlen en smaken. Als pizza kok kun je je creativiteit er goed in kwijt, want eigenlijk mag en kan alles. Was de keuze in toppings al flink uitgebreid, nu zijn de alternatieve bodems zoals glutenvrije bodems en bodems gemaakt van groente in opkomst. Onze producten helpen je de lekkerste pizza’s te creëren, elke keer weer. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hiervoor is de pizzaschep. Horecavoordeelshop biedt keuze uit meerdere soorten robuuste aluminium en houten pizzascheppen.
De beste pizzascheppen, kies welke voor jou van toepassing is
Welke schep het beste of prettigst is in gebruik, is eigenlijk heel persoonlijk. Daarom hebben we pizzaschepspanen in verschillende lengtes, materialen en vormen. Hout heeft bijvoorbeeld als voordeel dat het hitte slecht geleidt waardoor het handvat niet snel heet zal worden. Aluminium is licht en sterk waardoor ook een lange, brede schep nog steeds licht zal zijn en daardoor makkelijk te hanteren. Wij verkopen pizzascheppen die geheel zijn gemaakt van hout maar ook een combinatie van een houten steel met een aluminium blad. Kies voor professioneel gebruik voor een pizzaschep met de vertrouwde kwaliteit van bijvoorbeeld Combisteel, HVS-select of Saro.
Pizzascheppen voor elk type oven
Gebruik bij een elektrische oven of een gasoven een schep met een korte steel, zo heb je de meeste controle. Voor het draaien van je pizza is het meestal het makkelijkst om een schep met een klein blad te gebruiken, voor het erin of eruit halen is het beter een brede schep te gebruiken. Heb je een traditionele hout gestookte oven dan zullen deze vaak veel hitte afgeven waardoor de pizza’s snel klaar en knapperig zijn. Bij dit soort ovens is het dan ook beter om een lange steel te gebruiken zodat je er niet te dicht bij hoeft te staan om bij de pizza te kunnen. We hebben ook pizzascheppen met een geperforeerd aluminium blad, wat zorgt voor meer grip. Daarnaast valt overtollig bloem dat gebruikt is voor het uitrollen van het deeg er ook makkelijk doorheen waardoor je het niet mee de oven in neemt en deze schoner blijft.
Combineer je pizzaschep met een borstel
Een professionele keuken heeft eigenlijk twee pizzascheppen nodig, een voor het plaatsen van de pizza in het midden van de oven en een met een kleiner blad voor het draaien. Daarnaast is het belangrijk een borstel aan te schaffen waarmee de oven veilig schoon gemaakt kan worden tussen de pizza’s door zonder deze volledig af te moeten laten koelen. Met de accessoire set voor professioneel pizza bakken van het gerenommeerde merk Combisteel heb je die drie dingen in een handige set voor een betaalbare prijs. Zo ben je in een keer klaar.