Meten
Koken is passie maar meten is de basis. Zeker bij grote keukens is het van groot belang voor de kwaliteitsbewaking alles goed te meten en wegen. Meet de inhoud met behulp van onze maatscheppen, weegschalen en maatbekers. In elk formaat, van verschillende soorten materialen en met elk hun eigen voordelen. Zo kun je kiezen uit een maatbeker van rvs met handvat, siliconen maatbekers die geschikt zijn om een beetje in te knijpen om een tuitje te vormen, of de stevige polycarbonaat maatbekers waarbij je goed de inhoud aan de buitenkant kunt aflezen doordat ze doorzichtig zijn.
Betrouwbare digitale of analoge kookwekkers helpen je de kook- of voorbereidingstijd in de gaten te houden. Erg handig is dat sommige ervan een magneet bevatten waardoor je hem makkelijk op een werkbank of koelkast van rvs kunt plaatsen dichtbij hetgeen dat je in de gaten moet houden. Horecavoordeelshop verkoopt daarnaast allerlei soorten weegschalen met uiteenlopende nauwkeurigheid en maximaal gewicht. Het maakt namelijk veel uit wat je van plan bent te meten. Zal een slager of groenteboer blij zijn met een hangende weegschaal, bij het voorbereiden van de ingrediënten van bijvoorbeeld banket ben je weer blij met een elektronische weegschaal waar een mengkom op kan.
Precies de juiste temperatuur
Thermometers zijn niet te onderschatten bij het bereiden van voedsel. Ze controleren bijvoorbeeld of een gerecht voldoende gegaard is, maar ook of deze op de juiste manier gekoeld wordt. Zo zorg je niet alleen voor de juiste bereiding van gerechten maar houd je ook de voedselveiligheid nauwlettend in het oog. We hebben onder andere koelkastthermometers en oventhermometers maar ook kernthermometers en andere thermometers waarvan de sensor of voeler in de vloeistof of het gerecht kan worden geplaatst om de temperatuur binnenin te meten. Maar ook speciale thermometers die geschikt zijn voor in vloeistof of voor het meten van de temperatuur van hete frituurolie.
Kwaliteitsbewaking door snelle thermometers
Kwaliteitsproducten die snel, eenvoudig en nauwkeurig werken zoals de Comark Infrarood thermometer helpen bij het bewaken van de kwaliteit. Deze infrarood zakthermometer met verlicht LCD display meet de temperatuur van het oppervlak van voedsel. De lichtlaser wordt gericht op het te meten oppervlak en geeft vervolgens met een druk op de knop de temperatuur aan in °C of °F. De thermometer heeft een temperatuurbereik van -30°C tot +200°C en is daarmee geschikt voor een breed scala aan gerechten. Dankzij de snelle en veilige meetmethode, het grote bereik en de nauwkeurigheid voldoet de thermometer aan de HACCP-eisen in de voedingsindustrie.
Meten is weten
Daarom doen we bij Horecavoordeelshop ons best een zo groot mogelijk assortiment aan producten te leveren die je helpen bij het afmeten van ingrediënten maar ook producten die bedoeld zijn om het bereidingsproces in de gaten te houden. Mocht je toch nog iets missen, laat het ons weten!