Kookketels

Sorteer op
Kookketel Bartscher, Gas, 55L, 80x70x85-90cm, 15.5kW
Kookketel Bartscher, Gas, 55L, 80x70x85-90cm, 15.5kW
    Aansluitwaarde: Gas - 15,5 kW | Inhoud in Liters: 55 | Kooklijn: 70 cm diep
€ 5.744,00
€ 6.950,24 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 55L, 80x70x85-90cm, 9kW
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 55L, 80x70x85-90cm, 9kW
    Aansluitwaarde: 400V - 9 kW | Inhoud in Liters: 55 | Kooklijn: 70 cm diep
€ 5.855,20
€ 7.084,79 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 100L, gecontr.W.niv, 80(b)x90/95(h)x90(d)cm, 400V/16kW
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 100L, gecontr.W.niv, 80(b)x90/95(h)x90(d)cm, 400V/16kW
    Aansluitwaarde: 400V - 16 kW | Inhoud in Liters: 100 | Kooklijn: 90 cm diep
€ 6.009,20
€ 7.271,13 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 135L, gecontr.W.niv, 80(b)90/95(h)x90(d)cm, 400V/18kW
Kookketel Bartscher, Elektrisch, 135L, gecontr.W.niv, 80(b)90/95(h)x90(d)cm, 400V/18kW
    Aansluitwaarde: 400V - 18 kW | Inhoud in Liters: 135 | Kooklijn: 90 cm diep
€ 6.403,50
€ 7.748,24 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Levertijd v/a 1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Een kookketel is bedoeld voor het maken van grote hoeveelheden voedsel tegelijk. Professionele grote keukens in instellingen, bedrijfskantines en restaurants maken vaak gebruik van één of meerdere kookketels. De inhoud van de kookketels bij de Horecavoordeelshop begint bij 50 liter tot aan wel 480 liter en zijn van het kwalitatieve goede merk Bartscher. In de ketels kunnen grote hoeveelheden soep, sauzen, stoofgerechten of groenten worden bereid. Ook kan je erin sudderen, conserveren en pasteuriseren. De kookketel is eigenlijk een super grote kookpan met een aansluiting voor op gas of elektrisch. In de Bartscher kookketels worden de bereidingstijden verkort, doordat de ruimte wordt gesloten en op druk wordt gebracht. Er kan een enkel- of dubbelzijdige wand in de ketel zitten. Met een dubbele wand is de kans veel kleiner dat het voedsel in de pan zal gaan aanbranden, gebruik deze voor het maken van soepen of sauzen. De enkelwandige kookketel kan goed worden ingezet bij het koken van groenten.

Hoe ga ik te werk met een kookketel?

Een kookketel is er in diverse uitvoeringen, zoals direct verwarmde of indirecte verwarming van de ketel maar ook met stoom verwarmde ketels. Bij de Horecavoordeelshop hebben we de indirecte verwarming van de ketel, oftewel op een bain-marie basis. Mocht je graag een andere uitvoering wensen dan gaan wij graag voor je op zoek, neem hiervoor contact me t ons op. De kookketel dient altijd op een ondergrond te staan waar er een aansluiting is voor het afvoeren van het water vanuit de kraan en het reservoir. Lees hiervoor ook de bijbehorende gebruikershandleiding. Bij het model indirecte verwarming moet de kookketel voor het in gebruik nemen worden gevuld of bijgevuld worden met gedestilleerd water. Elke keer voordat de kookketel wordt aangezet moet er worden gekeken of het water niet onder het minimum is gedaald. Om ervoor te zorgen dat het water tijdens het kookproces niet teveel verdampt door de stoom die vrij komt, zet je de kookketel wat lager. Wanneer het bereidde voedsel klaar is schakel je de ketel uit en open je voorzichtig het deksel. Gebruik hiervoor indien nodig ovenhandschoenen om het contact met het hete oppervlakte te vermijden.

 

Een aantal tips voor het onderhoud en dagelijkse reiniging van de kookketel

Het schoonmaken van de kookketels is door het roestvrije staal en gladde oppervlakte eenvoudig. Probeer direct na het gebruik, wanneer de ketel helemaal is afgekoeld het hele apparaat te reinigen. Begin met het verwijderen van de voedselresten met bijvoorbeeld een nylon spatel. Daarna kan er met een zachte doek, water en een geschikt schoonmaakmiddel worden schoon gemaakt. Denk ook aan de stalen onderdelen en demonteer de veiligheidskleppen voor een goede reiniging. Na het schoonmaken alle onderdelen weer goed afspoelen. De ruimte van de kookketel ook regelmatig ventileren. Daarnaast adviseren wij om de kookketel 2 keer per jaar te laten controleren door een erkende installateur. In het bijzonder voor de veiligheidskleppen en het evenwicht van de deksel. Mocht de kookketel langere tijd niet worden gebruikt, bescherm de roestvrij stalen oppervlaktes dan door ze in te smeren met vaseline olie. Ben je toch bezig met kleinere hoeveelheden? Denk dan ook eens aan een horeca kookpan, ideaal te gebruiken in jouw keuken!