Contactgrill

Sorteer op
Hendi Contactgrill - dubbele versie, RVS, 37(b)x57(d)x21(h)cm, 263907
Hendi Contactgrill - dubbele versie, RVS, 37(b)x57(d)x21(h)cm, 263907
    Type Grillplaat: 1/2 ribbel & 1/2 glad | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 284,00
€ 343,64 incl. btw
1-3 werkdagen
Hendi Contactgrill - dubbele versie, RVS, 37(b)x57(d)x21(h)cm, 263808
Hendi Contactgrill - dubbele versie, RVS, 37(b)x57(d)x21(h)cm, 263808
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 284,00
€ 343,64 incl. btw
1-3 werkdagen
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/glad,   41(b)x20(h)x37(d), 230V/2200W
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/glad, 41(b)x20(h)x37(d), 230V/2200W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 290,00
€ 350,90 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/geribbeld,   41(b)x20(h)x37(d), 230V/2200W
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/geribbeld, 41(b)x20(h)x37(d), 230V/2200W
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 290,00
€ 350,90 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill "Panini-MDI" 1G, 41,5(b)x40,5(d)x20,5(h)cm, 230V/2200W
Contactgrill "Panini-MDI" 1G, 41,5(b)x40,5(d)x20,5(h)cm, 230V/2200W
    Type Grillplaat: Glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 298,80
€ 361,55 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Contactgrill "Panini-MDI" 1GR, 52(b)x44,5(d)x27(h)cm, 230V/2200W
Contactgrill "Panini-MDI" 1GR, 52(b)x44,5(d)x27(h)cm, 230V/2200W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 298,80
€ 361,55 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Contactgrill "Panini-MDI" 1R, 51(b)x44(d)x26,5(h)cm, 230V/2200W
Contactgrill "Panini-MDI" 1R, 51(b)x44(d)x26,5(h)cm, 230V/2200W
5 op basis van 1 beoordelingen
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 298,80
€ 361,55 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/geribbeld,   41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/geribbeld, 41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
5 op basis van 1 beoordelingen
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 318,50
€ 385,39 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/glad,   41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/glad, 41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 318,50
€ 385,39 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Combisteel, enkel, glad/glad,   41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
Contactgrill Combisteel, enkel, glad/glad, 41(b)x30(h)x50(d), 230V/2500W
    Type Grillplaat: Glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 318,50
€ 385,39 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Combisteel, dubbel, geribbeld/geribbeld,   58(b)x19(h)x41(d), 230V/3600W
Contactgrill Combisteel, dubbel, geribbeld/geribbeld, 58(b)x19(h)x41(d), 230V/3600W
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 325,50
€ 393,86 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill CaterChef duetto, dubbel geribbeld, H21 x D40 x B84, 2x 230V / 2x 2200W
contactgrill DuettoGrande, 688425, CaterChef
5 op basis van 1 beoordelingen
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 344,40
€ 416,72 incl. btw
1 werkdag
Buffalo dubbele contactgrill groef/glad, 55(b)x39,5x(d)21(h)cm, 230V/2900W
Buffalo dubbele contactgrill groef/glad, 55(b)x39,5x(d)21(h)cm, 230V/2900W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 350,00
€ 423,50 incl. btw
1 werkdag
Contactgrill Bartscher, dubbel, glad/glad,   57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
Contactgrill Bartscher, dubbel, glad/glad, 57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
    Type Grillplaat: Glad | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 358,30
€ 433,54 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Contactgrill Bartscher, dubbel, geribbeld/glad,   57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
Contactgrill Bartscher, dubbel, geribbeld/glad, 57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 358,30
€ 433,54 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Contactgrill Bartscher, dubbel, geribbeld/geribbeld,   57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
Contactgrill Bartscher, dubbel, geribbeld/geribbeld, 57(b)x21(h)x40(d), 230V/3600W
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 358,30
€ 433,54 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Contactgrill Panini 1RDIG, Bartscher, 43(D) x 52(B)  x 26(H), V230/2,2kW
Contactgrill Panini 1RDIG, Bartscher, 43(D) x 52(B) x 26(H), V230/2,2kW
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 366,10
€ 442,98 incl. btw
2 - 5 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/geribbeld,   51(b)x30(h)x50(d), 230V/3000W
Contactgrill Combisteel, enkel, geribbeld/geribbeld, 51(b)x30(h)x50(d), 230V/3000W
    Type Grillplaat: Geribbeld | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 371,00
€ 448,91 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Aanbieding
Contactgrill Saro, (B. Glad, O. geribd), 58x41x19 cm, 230v/3,6kW
Contactgrill Saro, (B. Glad, O. geribd), 58x41x19 cm, 230v/3,6kW
    Type Grillplaat: Boven glad, onder geribd | Aantal bakzones: 2 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 373,90
€ 452,42 incl. btw
1 - 2 werkdagen
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/geribbeld,   30(b)x27(h)x49(d), 230V/2000W
Contactgrill Casselin, enkel, geribbeld/geribbeld, 30(b)x27(h)x49(d), 230V/2000W
€ 399,00
€ 482,79 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill Casselin, enkel, glad/glad,   30(b)x27(h)x49(d), 230V/2000W
Contactgrill Casselin, enkel, glad/glad, 30(b)x27(h)x49(d), 230V/2000W
    Type Grillplaat: Glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 399,00
€ 482,79 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, geribbeld/geribbeld, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, geribbeld/geribbeld, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
5 op basis van 1 beoordelingen
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder geribd | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 465,00
€ 562,65 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, glad/glad, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, glad/glad, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
    Type Grillplaat: Boven glad, onder glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 465,00
€ 562,65 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, geribbeld/glad, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
Contactgrill Matt-Krampouz, enkel, geribbeld/glad, 32,6(B)x37,9(D)x22,0(H), 230V/1880 W
    Type Grillplaat: Boven geribd, onder glad | Aantal bakzones: 1 | Bakplaat materiaal: Gietijzer
€ 465,00
€ 562,65 incl. btw
1 - 3 werkdagen
Levertijd v/a 1 werkdag
Levertijd v/a 1 werkdag
Levering op werkdagen
100% garantie
100% garantie
Verzekerd van garantie
Spoedlevering mogelijk
Spoedlevering mogelijk
Dagdeel/Tijdstip leveringen mogelijk

Een contactgrill is een veelzijdig apparaat voor in elke keuken, neemt weinig ruimte in en is er in verschillende uitvoeringen. Aan de boven- en onderzijde van de contactgrill zitten bakplaten die warm worden, tussen en op de platen van de contactgrill kan je voedsel leggen om te laten grillen. Het voordeel aan een contactgrill is dat je er allerlei soorten voedsel op kan bereiden zoals vlees, vis, broodjes en tosti’s. Ook heeft de contactgrill een goot grilloppervlakte. Bij ons heb je de keuze uit contactgrillen van meer dan 10 merken, waaronder de bekende A-merken Bartscher, Unox en Krampouz. Elk merk onderscheid zich met een eigen ontwerp en de functies op de contactgrill. Deze zijn vaak afgestemd op het gebruik van de contactgrill, want er is een groot verschil wanneer je het apparaat in een drukke professionele keuken neerzet of in huis. In een horeca gelegenheid wordt de contactgrill intensiever gebruikt en moet het apparaat dit dus ook aankunnen. Voor welke contactgrill je ook gaat, bij ons kun je rekenen op een kwalitatieve en professionele contactgrill met een prachtig design!

Horeca contactgrill kopen?

In een contactgrill kan je allerlei soorten voedsel grillen en daar heerlijke gerechten mee maken. Er kunnen allerlei soorten brood in een contactgrill horeca die rijkelijk zijn belegd. Denk aan tosti’s, ciabatta’s, panini’s en zelfs croissants. De broodjes hoeven niet altijd vers te zijn, je kan ook gebruik maken van afbakbroodjes die je ertussen legt in plaats van in de oven te bereiden. Het handige aan de contactgrill is het grote grilloppervlakte, hierdoor kunnen er meer dan 2 tosti’s en andere broodjes tegelijk in. Voor het grillen van vlees en vis hoef je op de bakplaten van de contactgrill nauwelijks boter of olie te gebruiken(voor grote hoeveelheden vlees en vis bakken kies een bakplaat horeca). Dit maakt de bereiding een stuk gezonder. Het vlees en de vis bevatten hierdoor een stuk minder vet dan wanneer je deze in een gewone pan bereid. Ook het grillen van groenten gaat heel erg makkelijk met een contactgrill. Je legt de gekozen groenten op de bakplaat, klapt de contactgrill dicht en een tijdje later is je gegrilde groente klaar. Paprika, tomaat of ui zijn groenten die goed te bereiden zijn in een contactgrill, maar je kan natuurlijk ook experimenteren met andere soorten groeten.

De functies op een contactgrill

Elke contactgrill doet hetzelfde, namelijk het grillen van voedsel met de verwarmde bakplaten. Toch zijn er kleine, maar belangrijke verschillen tussen de contactgrillen aanwezig. Allereerst zijn de apparaten er in verschillende maten, de breedte varieert vanaf 29 centimeter tot aan 64 centimeter. Zo zijn ook de diepte en hoogte maten anders van een contactgrill. Stem het formaat van de contactgrill af op het soort voedsel en de hoeveelheden die gemaakt gaan worden met het apparaat. De onderste bakplaat is altijd één geheel en de bovenste bakplaat bestaat uit 1 of 2 platen. Met 2 bakplaten kan je de temperatuur afzonderlijk instellen en de bovenste delen apart omlaag doen. Handig wanneer de broodjes of het vlees op andere momenten tussen de contactgrill worden gelegd. Bij sommige contactgrill horeca modellen kan je de temperatuur van de boven en onder plaat apart instellen, hiermee kan je ook alleen de onderplaat gebruiken om het voedsel te grillen. Met de handvaten op de contactgrill kan je de bakplaten eenvoudig omhoog doen en weer sluiten. Bij een aantal contactgrillen is er de mogelijkheid om de grill helemaal open te klappen. Je krijgt dan een soort tafelgrill waar je vlees, vis en groeten op kan bereiden. Een gezellige manier om samen te eten.

Temperatuur instellen contact grill

Het instellen van de temperatuur gebeurt doorgaans met één of meerdere draaiknoppen. De contactgrill van het merk Unox heeft ook een model met een digitaal paneel. Hier kan je zelfs vaste programma’s op instellen. Een functie die je kan gebruiken wanneer je vaak dezelfde bereidingstijden en temperaturen gebruikt. Vaak zijn er op de contactgrill ook een timer, spatranden en een opvangbak aanwezig. De opvangbak hangt aan de voor- of zijkant en kan makkelijk worden weg gehaald om te legen. In het bakje komen namelijk de kruimels en het vet vanuit de bakplaat. Er is ook nagedacht over de ruimte tussen de bakplaten wanneer deze dicht zijn. Bij belegde broodjes of vlees kan het zijn dat deze worden platgedrukt, doordat de bakplaten te dicht op elkaar zitten. De oplossing zijn de contactgrillen met een verstelbare of zwevende bovenste bakplaat. Deze passen zich aan op het gerecht wat tussen de bakplaten wordt gelegd, waardoor het voedsel gelijkmatig wordt verwarmt en niet plat gedrukt.

Voordelen contactgrill

Een groot voordeel van een contactgrill is de veelzijdigheid. Met een contactgrill kan je zowel vlees, vis en groeten bakken maar een horeca contactgrill is ook uitermate geschikt voor tosti’s en panini’s. Zo kan de contactgrill dus dagelijks gebruikt worden en is deze erg multifunctioneel. Een ander groot voordeel van een contactgrill zijn de handige functies die het heeft. Denk aan een bakje dat het vet opvangt, een timer, antiaanbaklaag of een handgreep die niet warm wordt. Door de antiaanbaklaag hoef je geen boter te gebruiken waardoor je zonder vet kan grillen en bakken. Een contactgrill heeft vaak de optie om de platen te verwisselen, hierdoor kan je nog meer gerechten bereiden. Verder zijn er talloze soorten grillen, zo kan je er dus altijd één vinden die aansluit aan jouw wensen. Bij HorecaVoordeelshop ben je dan ook aan het juiste adres voor het kopen van een professionele contactgrill!

Een contactgrill heeft verschillende soorten bakplaten

De bakplaten in een contactgrill kunnen van gietijzer, aluminium of keramisch zijn. Het is net waar je voorkeur ligt voor het grillen van het voedsel. Bij alle materialen is het verwarmingselement ingebouwd voor een goede verdeling van de hitte. Er kunnen ook 2 of 3 onafhankelijke verwarmingselementen in de grillplaat zitten, deze kan je dan afzonderlijk op de gewenste temperatuur inschakelen. De bakplaten in de contactgrill kunnen glad of geribbeld zijn, alle combinaties zijn mogelijk. Boven en onder glad, boven en onder geribbeld, boven glad en onder geribbeld of andersom. Bij sommige horeca contactgrillen zitten de bakplaten los en kan je deze eenvoudig wisselen. De geribbelde bakplaten zorgen voor het bekende strepenpatroon op bijvoorbeeld de panini’s en het vlees.

Contactgrill onderhouden?

Na elk gebruik en zeker dagelijks moet de horeca contactgrill worden schoon gemaakt. Hiervoor moet het apparaat zijn afgekoeld en de stekker uit het stopcontact worden gehaald. Haal eerst de grote voedselresten van de bakplaten en contactgrill af, dit kan met een daarvoor geschikte borstel. De grillplaten kunnen vaak los gehaald worden en in de vaatwasser worden gedaan voor een grondige reiniging. Is dit niet mogelijk dan kunnen de platen gewoon met warm water en een milde zeep worden schoon gemaakt. Het apparaat zelf mag niet heel nat worden, maak deze schoon met een vochtige doek en eventueel wat zeep. Om de etensresten en het overige vuil op de grillplaten te voorkomen kan je gebruik maken van aluminium folie of anti aanbak grillfolie. Het aluminium folie leg je tussen de bakplaten, zodat het vet en de kaas op de folie terecht komt. Het nadeel van de aluminiumfolie is wel dat de broodjes meestal zacht blijven aan de onderkant. Het grote voordeel is dat je altijd wel aluminium folie in de keuken hebt liggen. Er is ook speciale anti aanbak folie die je in de contactgrill kan gebruiken. De folie kan je op de boven en onderste grillplaat leggen en vaak ook bevestigen. Het voedsel kan je direct op het folie leggen zonder boter of olie. De anti aanbak folie zal de grillplaten schoon houden, voorkomt dat voedsel aanbakt en kan makkelijk worden verwijderd. Na het gebruik kan de anti aanbak folie worden afgespoeld met heet water of in de vaatwasser worden gereinigd. Wij adviseren om houten keukengerei met de folie te gebruiken, zodat deze langer meegaat.

Contactgrill kopen bij HorecaVoordeelshop

Of je nu op zoek bent naar een specifieke contactgrill of dat je meerdere producten wilt aanschaffen voor jouw horecazaak, je vindt gegarandeerd een contactgrill die geheel voldoet aan al jouw wensen en eisen. HorecaVoordeelshop werkt uitsluitend samen met kwaliteitsmerken, waardoor kwaliteit en design van een contactgrill op een unieke manier samen komt. Interesse gekregen in een contact grill? Bestel deze eenvoudig online bij Horecavoordeelshop. Heb je nog vragen over onze artikelen en/of dienstverlening? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen: info@horecavoordeelshop.nl of 0320-320032.

 

Veel gestelde vragen
Waar moet je op letten bij het kopen van een contactgrill?
Bij het kopen van een contactgrill zijn er verschillende aspecten die je in overweging moet nemen om de juiste keuze te maken. Het vermogen van de grill is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de grill op temperatuur is en hoe consistenter de warmte wordt vastgehouden, wat vooral handig is bij intensief gebruik in de horeca. Daarnaast speelt de grootte van het bakoppervlak een rol. Voor kleinere huishoudens volstaat vaak een compacte grill, terwijl een groter bakoppervlak ideaal is in een professionele keuken, waar meerdere gerechten tegelijkertijd bereid moeten worden. Ook de mogelijkheid om grillplaten te verwisselen kan nuttig zijn. Dit geeft meer flexibiliteit in het bereiden van verschillende soorten gerechten en maakt het schoonmaken eenvoudiger. Het materiaal en de kwaliteit van de grill zijn eveneens essentieel. Denk hierbij aan bakplaten van gietijzer, aluminium of keramiek, en zorg ervoor dat het apparaat stevig genoeg is voor intensief gebruik in de horeca. Tot slot zijn functies zoals een instelbare temperatuurregelaar, een zwevende bovenplaat voor gelijkmatig grillen, timers en digitale bediening handige extra's die het gebruiksgemak verhogen.
Wat zijn de verschillende soorten contactgrills?
Contactgrills zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en elk type is geschikt voor specifieke toepassingen. Voor thuisgebruik zijn compacte modellen, zoals minigrills, ideaal. Ze zijn handig voor het bereiden van simpele gerechten zoals tosti's of kleine porties vlees en groenten. In de horeca wordt vaker gekozen voor professionele grills. Deze zijn krachtiger, hebben vaak meer functies zoals verwisselbare platen en instelbare temperatuurzones, en beschikken over een groter bakoppervlak. Voor wie op zoek is naar een veelzijdige optie, zijn er universele grills beschikbaar. Deze combineren compactheid met functionaliteit, waardoor ze geschikt zijn voor zowel thuisgebruik als lichte horecatoepassingen.
Waar kun je een panini grill voor gebruiken?
Een panini grill is een veelzijdig apparaat dat voor allerlei gerechten gebruikt kan worden. Het is perfect voor het grillen van panini’s, tosti’s en andere belegde broodjes, waarbij het zorgt voor een knapperige korst en mooie grillstrepen. Daarnaast is het ideaal voor het bereiden van vlees zoals hamburgers, steaks en kipfilets, zonder dat je extra vetstoffen nodig hebt. Ook vis kan uitstekend op een contactgrill worden bereid; de snelle en gelijkmatige verwarming voorkomt dat de vis blijft plakken. Tot slot kun je er groenten zoals paprika, courgette, aubergine en asperges mee grillen, waardoor deze een heerlijke smaak en textuur krijgen.
Is een panini grill snel opgewarmd?
Een panini grill is doorgaans snel gebruiksklaar. Afhankelijk van het model en het vermogen kan de grill binnen enkele seconden tot enkele minuten op de gewenste temperatuur zijn. Dit maakt het een zeer efficiënt apparaat, zowel voor thuis als in een drukke horecakeuken. Modellen met een hoog vermogen zijn vaak binnen 30 seconden tot een minuut volledig opgewarmd, zodat je meteen kunt beginnen met het bereiden van gerechten.
Hoe gebruik je een grillplaat?
Het gebruik van een grillplaat is eenvoudig. Allereerst moet je de grillplaat voorverwarmen en de gewenste temperatuur instellen. Afhankelijk van het type grill kan het ook nodig zijn om de plaat licht in te vetten met olie of boter, hoewel dit meestal niet nodig is bij antiaanbaklagen. Zodra de plaat op temperatuur is, kun je het voedsel erop leggen en eventueel de bovenplaat sluiten. Na gebruik laat je de grillplaat afkoelen en reinig je deze volgens de instructies van de fabrikant. Regelmatige schoonmaak verlengt niet alleen de levensduur van het apparaat, maar zorgt ook voor een betere smaak bij de volgende bereiding.
Hoe heet moet een grillplaat?
De ideale temperatuur van een grillplaat hangt af van wat je wilt bereiden. Voor vlees, zoals biefstuk, is een temperatuur tussen de 180 en 200 graden Celsius vaak perfect. Kip en ander gevogelte moeten goed doorbakken worden, met een kerntemperatuur van minimaal 75 graden Celsius. Voor vis ligt de ideale grilltemperatuur lager, meestal tussen de 140 en 160 graden, met een kerntemperatuur van 60 graden. Groenten grill je vaak op 150 tot 180 graden, afhankelijk van de soort en dikte, terwijl broodjes zoals panini’s en tosti’s het beste op 160 tot 180 graden gegrild kunnen worden. Moderne contactgrills bieden vaak instelbare temperatuurzones, waarmee je nauwkeurig kunt werken en voorkomt dat voedsel aanbrandt of te droog wordt.